C'est  un  rêve

u  w    v  a  k  a  n  t  i  e  d  r  o  o  m    i  n    d  e   B  o  u  r  g  o  g  n  e

 

 
HOME
LES PROPRIÉTAIRES
LE gÎte
la photos
LE environs
LE prix
la réservation
contact
gastenboek
 
chissey en morvan
morvan

 

 

Een gite in de Morvan

Een gîte is een Frans vakantiehuisje dat mensen kunnen huren.

Dit soort huisjes zijn volledig gemeubileerd en uitgerust voor zelfbediening. Er zijn zo'n 55.000 geregistreerde gîtes in Frankrijk. Veel eigenaren hanteren hun eigen huurtarieven. Deze tarieven zijn o.a. bij lokale VVV's op te vragen of kunnen op internet worden opgezocht; zoals op deze website. Gites worden voornamelijk in de zomerperiode verhuurd aan toeristen die Frankrijk bezoeken voor rust, of voor toeristen die een sportieve fiets- of wandelvakantie willen beleven. Ook beoefenaars van de bergbeklimmingssport maken vaak gebruik van gites.

Wat zijn gîtes?

Een gîte is fetielijk niets meer of minder dan een overnachtingplaats. Maar daar is nog lang niet alles mee gezegd. Zoals u zult begrijpen zijn er immers verschillende soorten overnachtingplaatsen. Niet alleen voor wat betreft luxe, comfort en service, maar ook voor wat betreft ligging en prijs. De meest bekende gîtes voor wandelaars zijn de zogenaamde gîtes d'étape en gîtes d'alpage: de (berg)hutten met of zonder gastheer. Daarna komen de gîtes-auberges of de luxere gîtes-hôtels. Deze richten zich meer op de mensen die meerdere dagen willen blijven en zijn dan ook vaak redelijk luxe ingericht. En tot slot zijn er nog de gîtes ruraux of gîtes sejour. 

De mooiste gites van Frankrijk.

De mooiste gites van Frankrijk komt u tegen in de Morvan, waarvan onze gite er één is. Wilt u genieten van de rust en de prachtige omgeving van de gite, maar toch een mogelijkheid om binnen een uurtje een leuke stad te bezoeken in de Bourgogne, dan zit u goed wanneer u onze gite wilt gaan bezoeken. Teven zijn er meer dan voldoende mogelijkheden rondom de gite voor fietstochten, paardrijtochten en wandelingen in verschillende afstanden.