C'est  un  rêve

u  w    v  a  k  a  n  t  i  e  d  r  o  o  m    i  n    d  e   B  o  u  r  g  o  g  n  e

 

 
HOME
LES PROPRIÉTAIRES
LE gÎte
lES photos
L' environs
LE prix
la réservation
contact
gastenboek
 
chissey en morvan
morvan

 

 

Chissey en Morvan

Chissey-en-Morvan is een typisch dorpje in de Morvan. Zoals alle dorpen in de omgeving een monument voor de gevallenen in "la grande guerre" (1914-1918). Tegenover het monument de mairie en net om de hoek een "magazine du pain" voor uw verse croissant en een Franse krant. Daar kunt u ook een kopje verse koffie en de laatste nieuwtjes krijgen.

De Morvan is een landschap tot 902 m hoog. De Yonne en kleinere rivieren ontspringen er. Water is er het levensbloed van. Water voor de forellenvangst of om in te wildwaterkanoën. Een voortreffelijk vakantiegebied voor wandelaars, fietsers en rustzoekers.

Aan de noordzijde is het niet hoger dan 600 meter en het geheel levert een golvend landschap op met veel bossen, heuvels, singels, wallen en water. De zuidzijde, de zogenaamde Haut-Morvan, levert een totaal ander landschap op. Toppen van 600 tot 900 meter van ruw graniet, uitgestrekte wouden, woeste rivieren, meren en een fantastische wildstand. De Morvan wordt wel het granieten hart van de Bourgogne genoemd. De gite ligt op de grens van het lage en hoge gebied.