Writers residence

Concentratie en rust worden in het leven van alledag al te gemakkelijk verstoord. Er is altijd veel dat ook nog moet.

Zeker, een druk leven mag zijn eigen charmes hebben, maar soms wil je liever alle tijd aan jezelf hebben: alleen zijn in een stille omgeving die diepe rust ademt. Daar kun je tot jezelf komen, eens goed nadenken over iets dat de volle aandacht eist.

Gite Morvan Bourgogne Frankrijk Gite Chissey en Morvan Gite Vaussery Gites Morvan Frankrijk Vakantiewoning Vakantiehuis Morvan Writers residence

Onze gîte bieden wij u in de maanden dat de dagen kort zijn aan als lieu de rétraite/writer’s residence. Van de ligging geven u de foto’s wellicht al enige indruk. Het is een gezellig huis dat zijn licht uit het zuiden ontvangt. Voor de deur is een terras. De gîte beschikt over drie ruimtes: een slaapkamer/werkkamer, een woonkamer/keuken en een badkamer. Toilet is apart.

U kunt er goed studeren en schrijven. Vanaf de ruime werktafel heeft u uitzicht op het stille dal. Er is een bureaustoel en leesstoel, de verlichting is op lezen uitgezocht. U beschikt over internet. De keuken is goed geoutilleerd. Met een houtkachel zorgt u voor de warmte. In de directe omgeving kunt u eindeloos wandelen, al dan niet over uitgestippelde routes.

Gite Morvan Bourgogne Frankrijk Gite Chissey en Morvan Gite Vaussery Gites Morvan Frankrijk Vakantiewoning Vakantiehuis Morvan Writers residence

In het dorpje (op anderhalve km afstand) kunt u brood en het meest noodzakelijke kopen. In een volgend dorp (op drieënhalve km afstand) is een kleine supermarkt. U kunt gebruikmaken van een fiets. Mocht u voor kortere tijd iemand te logeren willen vragen, dan plaatsen wij een extra bed of krijgt u een extra kamer. Een huisdier is toegestaan.

De meest dichtbij zijnde stad (op twintig km afstand) is Autun, zeker een bezoek waard vanwege zijn fraaie romaanse kerk, maar in elk geval kunt u er voor allerhande boodschappen terecht in een of andere supermarché. Er zijn ook kleinere winkels (o.a. een boekwinkel en winkels met bio-producten) en markten op woensdag en vrijdag. Autun heeft een prachtig zwembad: dobberend kijkt u op naar de oude stad met zijn Romeinse amfitheater. Er is in Autun ook een ziekenhuis.

Gite Morvan Bourgogne Frankrijk Gite Chissey en Morvan Gite Vaussery Gites Morvan Frankrijk Vakantiewoning Vakantiehuis Morvan Writers residence

De gîte ligt in Chissey-en-Morvan, meer bepaald in Vaussery. Het landschap, rand Morvan, is heuvelachtig, boerenland, maar vooral bosrijk. Over het weer doen wij geen voorspellingen. Afstand tot Utrecht: ongeveer 730 km. Mocht u niet met een auto komen: er zijn TGV-stations in de buurt waar wij u kunnen ophalen. Ook kunnen wij voor u de wekelijkse boodschappen regelen.

Wij bieden u de gîte als lieu de rétraite/writer’s residence aan in de periode vanaf oktober tot en met april. Het liefst hebben wij dat u meerdere maanden hier verblijft, maar u kunt ook voor één maand kiezen. Wij geven voorrang aan degene die voor een langer verblijf kiest. De huurprijs is afhankelijk van de lengte van uw verblijf: hoe langer hoe goedkoper.  U kunt uw interesse tot 1 juli kenbaar maken.

uw vakantiedroom in de Bourgogne